Zo maak je een Oosterse tuin

Een Oosterse tuin aanleggen is een geweldige manier om een vleugje van het Verre Oosten in je huis te brengen. Er zijn een paar sleutelelementen die je moet opnemen om de juiste uitstraling te krijgen.

Zorg voor veel groen in je tuin

Zoals elke tuinier weet, zijn planten essentieel voor een gezonde tuin. Ze zorgen niet alleen voor zuurstof en schoonheid, maar helpen ook het vochtgehalte te regelen, voorkomen onkruidgroei, en bieden een habitat voor wilde dieren.

Eén manier om voor een gezonde tuin te zorgen is door veel groen te planten. Groene planten zijn vooral goed in het absorberen van kooldioxide en het produceren van zuurstof, waardoor ze essentieel zijn voor een gezonde atmosfeer. Bovendien helpen groene planten de lucht af te koelen en bodemerosie te verminderen. Dus of je nu bomen, struiken, of grassen plant, zorg ervoor dat je veel groen in je tuin verwerkt! Japanse siergrassen en mooie stukken niet-woekerende bamboe maken van je tuin in no-time een prachtige oase van rust.

Tuinmeubelen

Buitenmeubilair is een belangrijk onderdeel van elke tuin, en dat geldt vooral voor een Oosterse tuin. Hoewel de planten en landschapselementen belangrijk zijn, is het meubilair wat de ruimte echt tot leven brengt.

Traditioneel buitenmeubilair voor een Oosterse tuin omvat meestal een aantal lage tafels en kussens om op te zitten. Ook lantaarns komen vaak voor, en ze kunnen de ruimte een vleugje romantiek geven.

Als alternatief, voor een meer moderne uitstraling, kunnen buitenmeubelen in een Oosterse stijl gemaakt zijn van materialen als rotan of bamboe. Wat je stijl ook is, buitenmeubilair is een sleutelelement om een mooie en uitnodigende oosterse tuin te creëren.

Beelden en accessoires

Tuinbeelden en -accessoires kunnen een element van eigenzinnigheid en plezier aan je tuin toevoegen. Of je nu een klassiek stenen beeld kiest of een kleurrijk metalen beeld, deze stukken kunnen helpen om je tuin te personaliseren en je unieke stijl tot uitdrukking te brengen.

Behalve beelden zijn er nog vele andere soorten tuinaccessoires verkrijgbaar. Tuinfonteinen kunnen een vredige sfeer scheppen, terwijl vogelbaden en voederhuisjes een verscheidenheid van gevederde vrienden naar je tuin kunnen lokken. Windgongen en zonnelichtjes kunnen ook een vleugje sfeer en schoonheid aan je tuin toevoegen.

Met zo veel beschikbare mogelijkheden is het gemakkelijk de perfecte accessoires voor je tuin te vinden.

Andere berichten uit deze categorie

Waarom je woning isoleren de beste investering is voor de toekomst

Lees dit artikel

Waarom een boxspring bed de sleutel is tot een goede nachtrust

Lees dit artikel

Must-have accessoires voor je refurbished iPhone

Lees dit artikel