Het belang van het hebben van een goede pen

In de moderne tijd gebeurt er steeds meer digitaal. In 2017 had zelfs meer dan 91% van de Nederlandse huishoudens een laptop. Daarentegen gaf een groot percentage van deze mensen aan het nog steeds fijn te vinden om eens in de zoveel tijd dingen op te schrijven. Bovendien is het bewezen dat dingen beter onthouden worden wanneer je iets opschrijft dan wanneer je bijvoorbeeld iets typt of het totaal niet noteert. Het is daarom ook belangrijk om een mooie pen te hebben die fijn schrijft en goed in de hand ligt. Wanneer heb je daarentegen nou echt een goede pen gevonden?

De geschiedenis van de pen

Pennen hebben, net zoals veel andere dagelijkse voorwerpen, een lange geschiedenis. De eerste pennen waren dan ook simpel. Vaak werden ze gemaakt van ganzenveren. Ook weren rietpennen zeer veel gebruikt. Men ging hiervoor naar de sloten toe en gebruikte normaal riet. Wel was er nog een verschil tussen open riet en gesloten riet. Bij open riet kon de punt gespleten worden, terwijl dit bij gesloten riet niet mogelijk was. Langzamerhand bleef de pen zich steeds verder ontwikkelen en vanaf de 19e eeuw ontstonden de stalen pennen. Deze werden al snel populairder en zorgden ervoor dat de veren pennen niet meer gebruikt werden.

Waardoor een goede pen jou kan verbeteren

Het menselijk lichaam is zeker geen appeltje eitje en wordt daarom ook nog steeds hevig bestudeerd. Pennen zijn ontworpen vanwege de handigheid, maar zijn niet altijd even fijn voor de hand. Zeker wanneer men aan het schrijven kan dit nog wel eens problemen opleveren. Wanneer er te lang met een ‘verkeerde’ pen geschreven wordt, kan dit in het ergste geval zorgen voor permanente spierklachten. Om dit te voorkomen is het dus fijn om een goede pen te hebben die lekker in de hand ligt en lekker schrijft, zodat je lange stukken kunt blijven schrijven zonder problemen.

Verschillende soorten en merken pennen

Inmiddels is een pen een dagelijks voorwerp dat niet meer uit onze routine te denken is. Er zijn inmiddels echter een hoop merken die hun eigen pennen fabriceren en deze ook verkopen. Mensen hebben verschillende meningen hierover en kiezen daardoor voor verscheidene merken, zoals Waterman of Montblanc. Een veel aangeschaft product zijn de Parker pennen. Dit merk had al producten in de 19e eeuw en heeft meerdere modellen, zoals de Jotter, IM of de Urban. Wanneer je niet zeker weet welk model het beste bij jou past, kan het verstandig zijn om dit eerst te testen.

Een aantal extra voordelen van schrijven met pen

Hoewel sommigen liever typen op de laptop of schrijven met een potlood, zijn er zeker nog een aantal voordelen aan de pen. Zo schrijf je makkelijker weg en wordt je daardoor creatiever. Daarnaast sla je de dingen die je opschrijft beter in je geheugen op, wat er voor zorgt dat je jouw geheugen kunt trainen terwijl je schrijft. Als laatste kun je vaak je hoofd leegmaken wanneer je op papier schrijft wat je eigenlijk dwars zit. Een pen komt dus eigenlijk altijd wel erg goed uit.

Andere berichten uit deze categorie

Slimme trucs om meeuwen van je territorium te verjagen

Lees dit artikel

De prullenbak in de keuken schoonmaken in 7 stappen

Lees dit artikel

Meest luxe hotels Nederland

Lees dit artikel