Geef je interieur een nieuwe look met plakfolie

Wil je graag een nieuwe look creëren in huis maar wel budgetvriendelijk? Dan is het gebruik van plakfolie aan te raden. Hiermee kun je een totaal nieuwe look creëren zonder al te veel moeite. Wel is het aan te raden om interieurfolie te gebruiken. Dit is net wat steviger en krasvaster dan het gebruik van normale plakfolie. Alleen hoe breng je het precies aan? Is het ook weer te verwijderen?

Hoe breng je interieurfolie aan?

Het aanbrengen van interieurfolie is niet moeilijk maar wel een aandachtige klus. Doe je het voor het eerst of ga je een groot oppervlak beplakken? Dan is het aan te raden dit met twee personen te doen. Zo voorkom je dat het fout gaat en dat het weer overnieuw moet. Je hebt ook een aantal benodigdheden nodig namelijk een rolmaat/liniaal, rakel (liefst met vilt), stanleymesje en plantenspuit. Dan nu de stappen van het aanbrengen van folie:

  • Opmeten en snijden: Voordat je begint meet je het oppervlak op om te bepalen hoeveel folie je nodig hebt. Houdt bij het afsnijden een iets grotere afmeting aan. Hiermee voorkom je dat je uiteindelijk te weinig hebt.
  • Ondergrond schoonmaken: Om het folie goed te laten plakken is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. Maak een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee ontvet je de ondergrond en verwijder je alle stofresten.
  • Nat sprayen: Om het aanbrengen wat makkelijk te maken is het goed om het oppervlak nat te sprayen. Hiermee zorg je dat het nog iets kunt verschuiven of corrigeren. Dan heb je even de tijd voordat het helemaal vastplakt.
  • Beschermlaag: Op elk plakfolie zit een beschermlaag om de lijmlaag te beschermen. Verwijder deze niet in zijn geheel maar per stukken van circa 10 centimeter. Zo voorkom je dat het aan elkaar kleeft.
  • Aanbrengen: Begin met aanbrengen in een hoek dit maakt het net even wat makkelijker. Zo heb je een mooie duidelijk lijn voor het aanbrengen.
  • Water verwijderen: Als je klaar bent is het tijd om het te veel aan water te verwijderen. Wrijf met een rakel vilt van het midden naar de zijkanten. Leg wat handdoeken eronder zodat dit water opgevangen wordt.
  • Afwerking: Heb je aan het begin iets te veel aangehouden? Dan is het tijd om dit nu weg te snijden met een stanleymesje. Nu ben je helemaal klaar en kun je genieten van de nieuwe look!

Ben je nog op zoek naar een interieurfolie, plakfolie of raamfolie? Neem dan eens een kijkje op www.plakfoliewebshop.nl, zij hebben alles wat je maar wilt op dit gebied.

Kun je interieurfolie ook weer verwijderen?

Woon je in een huurhuis of wil je de look nogmaals veranderen? Dan is het goed om te weten dat interieurfolie ook weer te verwijderen is. Houdt er wel rekening mee dat hoe langer het erop geplakt zit, hoe vaster het gaat zitten. Het kan dus na een tijdje wat lastiger zijn het folie te verwijderen. Dan is het aan te raden een föhn te gebruiken. Zo kun je het folie iets verwarmen waardoor de lijmlaag week wordt. Vervolgens kun je het interieurfolie verwijderen zonder al te veel moeite. Er blijven soms wat lijmresten achter maar deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden met stickeroplosser. Als je dit hebt gedaan kun je weer de stappen volgen voor het aanbrengen.

Andere berichten uit deze categorie

Waarom je woning isoleren de beste investering is voor de toekomst

Lees dit artikel

Waarom een boxspring bed de sleutel is tot een goede nachtrust

Lees dit artikel

Must-have accessoires voor je refurbished iPhone

Lees dit artikel